IKEA en Brenger: hoe werkt het?

 

Doe je een aankoop bij IKEA, dan is Brenger een voordelige en makkelijke optie om meubels en andere grote spullen te vervoeren. We hebben zelfs een samenwerking met 3 IKEA's in Nederland, namelijk:

  • IKEA Eindhoven

  • IKEA Amsterdam

  • IKEA Haarlem

Bij deze IKEA's kun je via een speciale orderflow boeken. Klik hier om naar deze orderflow te gaan.

Wil je iets kopen bij een andere vestiging van IKEA en laten vervoeren met Brenger? Volg dan de stappen hieronder.

Stap 1. Kies een IKEA filiaal, bekijk de prijs, vul de informatie in en betaal

Vul op www.brenger.nl de plaatsnamen in en je ziet direct de totaalprijs. Vervolgens vul je in wanneer de spullen opgehaald en afgeleverd kunnen worden. In vier stappen vul je alle informatie, geef je aan dat de opdracht bij IKEA opgehaald moet worden, in en betaal je de prijs voor het transport aan ons platform. Voor transport dat niet in onze garantie valt, is er ook de optie om te wachten op een aanbod van een koerier en later te betalen. 

usp

Je spullen worden opgehaald en bezorgd in het door jou opgegeven tijdvak.

usp

De prijs die je ziet is de totale prijs, inclusief BTW en andere kosten.

usp

Je spullen zijn standaard verzekerd tot €1.000.

Stap 2: Wij laten je weten welk tijdvak de koerier komt

Nadat je hebt betaald, kunnen koeriers die deze route rijden jouw transport claimen. Jij ontvangt vervolgens informatie over de koerier die je spullen gaat ophalen en afleveren.

usp

Gemiddeld biedt een koerier zich binnen 2,5 uur aan. Koeriers ontvangen van onze 18.000 gebruikers gemiddeld een 9.5 voor hun professionele service.

usp

Het tijdvak waarin de koerier komt is maximaal 4 uur.

usp

Nadat de koerier jouw transport heeft geclaimd, ontvangen jullie elkaars contactgegevens. Zo kunnen jullie elkaar op de hoogte houden.

Stap 3. Plaats je bestelling op IKEA.nl

Plaats een bestelling met de spullen die je wil kopen. Kies voordat je gaat betalen de optie "Bestellen en ophalen". Kies een IKEA bij jou in de buurt. Bestel en betaal. Kies bij Stap 2 je gewenste ophaalmoment. Kies daarbij het ophaalmoment dat de koerier heeft aangegeven. Geef in de bestelling ook aan dat iemand anders de spullen ophaalt. Vul naam en achternaam van de koerier in.

Stap 4. Stuur de koerier je orderbevestiging

Degene die je bestelling komt ophalen moet de orderbevestiging laten zien en zijn eigen legitimatiebewijs. De orderbevestiging kun je per email naar de koerier sturen. De koerier kan daarmee de spullen ophalen bij de balie in de desbetreffende vestiging van IKEA.

Stap 5: De koerier komt in actie!

De koerier gaat de spullen ophalen en bezorgen in de afgesproken tijdvakken. Mocht er wat zijn, dan houdt hij jou op de hoogte! Wanneer je bij het plaatsen van de opdracht ook telefoonnummer van de verkoper hebt ingevuld, houdt hij ook de verkoper op de hoogte.

usp

Let op: koeriers zitten vrijwel altijd alleen in de bus. Zorg er bij zwaardere spullen voor dat er iemand kan helpen met het in- en uitladen of geef aan dat je naast de koerier een extra sjouwhulp nodig hebt.

usp

Bevestig het ontvangst van je spullen en de koerier wordt uitbetaald.