Over Brenger

Brenger werd in 2016 opgericht door Wisse Koedam (30) en Derk van der Have (30) met als doel het veranderen van ongelooflijk inefficiënte manier van grote spullen vervoeren. Ons transportplatform richt zich op consumenten zoals jij en ik, maar ook op zakelijke klanten zoals kleine meubelzaken en grote retailers. Consumenten die bijvoorbeeld een bank, fiets of kast van A naar B willen vervoeren of bedrijven die geen ruimte hebben voor een eigen bezorgdienst en duurzaamheid een belangrijk aspect vinden. Via Brenger wordt elk transport geregeld door een koerier die toch al die kant op rijdt. Dit maakt de (ver)koop van tweedehands producten makkelijker én duurzamer. Dankzij onze technologie wordt voor elke rit de meest efficiënte route berekend en betaalt de klant een betere prijs.

Zo draagt Brenger er met alle koeriers en klanten ook aan bij dat transport van (tweedehands) meubelen makkelijker is en verlagen we ook nog eens de onnodige CO2-uitstoot, en verdient een koerier extra geld op een rit die hij toch al ging maken. Sinds de oprichting hebben we meer dan 3.187 ton CO2 weten te besparen door het voorkomen van 9.889.876 onnodige kilometers.

Onze missie

Onze missie is om elk busje, dat toch al onderweg is, zoveel mogelijk te vullen. Want daar wordt iedereen blij van: de koerier, het milieu en jouw portemonnee. Win-win-win!

Ons team

Onze ambitie is Brenger dé oplossing maken voor het versturen van grote spullen in Vlaanderen, Nederland en in de rest van Europa. Vanuit ons kantoor in Amsterdam werken we eraan om onze website te verbeteren en te zorgen dat het platform zo goed mogelijk aansluit op de wensen van onze klanten.

Ben jij geïnspireerd en wil je met ons samenwerken? Ga naar de ‘Werken bij Brenger’ pagina en bekijk de openstaande vacatures. Heb je andere vragen of suggesties? Mail dan naar info@brenger.be.