Boek je bezorging via een Marktplaats Betaalverzoek

Standaard Stoeplevering
Jij kiest een bezorgdag binnen 3-7 dagen
Onderweg verzekerd tot €1000

Doe een betaalvoorstel via de Marktplaats-chat en kies voor Brenger als levering. Betaal hier voor je aankoop, de bezorgkosten reken je af bij Brenger.

De bezorgkosten worden berekend op basis van de advertentiepostcode en het bezorgadres. Wanneer je bij het afrekenen je bezorgadres invult, wordt de eindprijs getoond.

Na de productbetaling op Marktplaats wordt je als koper doorgestuurd naar Brenger. Hier reken je de bezorgkosten af en geef je minimaal 3 gewenste bezorgdagen door via de datumplanner. Jouw bezorging kan in de meeste gevallen al over 3 dagen plaatsvinden.

De verkoper kiest een van de voorgestelde dagen en jullie ontvangen beiden een bevestiging per mail.

Je transport wordt gekoppeld aan een professionele koerier. De avond voor de bezorging ontvang je 4-uurs tijdvak waarin je de de koerier kunt verwachten.

Volg je transport via de trackingpagina. We houden je ook op de hoogte via de e-mail en SMS.


4. Standaard Stoeplevering

De koerier haalt en bezorgt jouw Marktplaats-aankoop tot op de stoep. Je wordt verwacht de koerier te helpen bij aankomst.

Voor de koper:

Je helpt de koerier(s) met uitladen
Je tilt je item(s) zelf naar binnen

Voor de verkoper:

Je zet de item(s) klaar op de stoep
Je helpt de koerier(s) met inladen

De professionele koeriers van Brenger maken gebruik van verhuisdekens, spanbanden en andere veiligheidsmaatregelen. Zij doen hun uiterste best om jouw spullen met grote zorgvuldigheid te vervoeren.

Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan zijn je spullen zijn onderweg verzekerd tot €1000.

Het is mogelijk om extra hulp te boeken tijdens het plannen van je bezorgafspraak:

Hulp met tillen

 • Je helpt de koerier(s) met uitladen
 • Met hulp van de koerier(s) til je de item(s) naar de gewenste plek

Full service

 • Jij mag lekker ontspannen
 • De koeriers tillen de item(s) naar de gewenste plek

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik bezorging door Brenger via Marktplaats boeken? 

Je betaalt voor het product op Marktplaats via een Betaalverzoek en je betaalt daarna apart voor het verzenden via Brenger met een professionele koerier. Het product kan worden bezorgd binnen 3-7 dagen na planning, inclusief standaard Stoeplevering en Onderweg verzekerd tot 1000 euro. 

Betalen voor het product op Marktplaats en verzenden met Brenger

 • Sluit een deal met de verkoper en Doe een voorstel in Berichten.
 • Vul het afgesproken bedrag in, zonder verzendkosten.
 • Kies Levering en selecteer Brenger. De geschatte prijs voor bezorging is op basis van de postcode van de advertentie en standaard Stoeplevering. De eindprijs wordt getoond na het selecteren van afleveradres tijdens het afrekenen.
 • Kies vervolgens Verstuur Betaalverzoek.
 • Na de betaling ontvang je in Berichten een betaaloverzicht en een stappenplan om de Bezorging door Brenger te regelen.

Betalen voor Verzenden via Brenger

 • De koper gaat naar Berichten en kiest Naar Brenger om voor bezorging te betalen
 • De koper controleert de afmetingen van de item(s).
 • De koper betaalt standaard Stoeplevering bij Brenger en ontvangt een betaalbevestiging per mail. De koper kan later eventuele extra services zoals Hulp met tillen bijboeken.

De bezorgdag plannen

 • Nadat de Koper heeft betaald voor de bezorging, kunnen beide partijen een bezorgafspraak plannen.
 • De Koper ontvangt een e-mail met het verzoek om de gewenste bezorgdagen door te geven.
 • De Koper selecteert minimaal 3 beschikbare dagen voor bezorging. Hierna ontvangt de Verkoper een e-mail om een ophaaldag te bevestigen.
 • Zowel de Koper als Verkoper ontvangt een afspraakbevestiging van Brenger per mail.
 • Brenger zorgt ervoor dat de item(s) worden opgehaald en gebracht op de overeengekomen dag.
 • De Koper en de Verkoper worden op de hoogte gesteld via e-mail en SMS. De avond voor het transport laat Brenger weten hoe laat de koerier komt.
 • Het transport kan worden gevolgd via de trackingpagina. Kies Naar Brenger in de Berichten om naar de trackingpagina te gaan.

Wat kost bezorging via Brenger?

De kosten voor bezorging via Brenger worden bepaald op basis van verschillende factoren, waaronder de afstand, de afmetingen van het product dat je wilt verzendenen eventuele extra services die je kiest. Wanneer je een Betaalverzoek/Betaalvoorstel via Marktplaats stuurt, kun je Brenger selecteren voor de levering. Daarin staan de geschatte kosten voor bezorging vermeld. De geschatte prijs is gebaseerd op de postcode van de advertentie en standaard Stoeplevering. De eindprijs wordt getoond na het selecteren van het afleveradres tijdens het afrekenen.

Kan mijn aankoop op een specifiek tijdstip en/of datum worden bezorgd?

Bij het boeken van de bezorging door Brenger via Marktplaats geeft de Koper zijn gewenste bezorgdagen door. De Verkoper selecteert vervolgens een dag waarop het item wordt opgehaald. Bij het doorgeven van een datum vragen we beide partijen om tussen 08:00 en 18:00 beschikbaar te zijn. De avond voor het transport ontvangt zowel de Koper als Verkoper een 4-uurs tijdvak waarin de koerier komt.

Wat houdt Stoeplevering in?

Wanneer je kiest voor Brenger om je Marktplaats-aankoop te bezorgen, boek je een standaard Stoeplevering. Bezorging wordt binnen 3-7 dagen geregeld. Standaard Stoeplevering houdt in:

 • De Verkoper zet de spullen klaar op de stoep en helpt de koerier met inladen.
 • De Koper helpt de koerier met uitladen en brengt de spullen zelf naar binnen.

De Koper kan na het boeken van een Stoeplevering optioneel extra hulp bijboeken.

Kan de koerier met sjouwhulp of laadklep komen?

Een koerier via Brenger komt standaard in een bestelbus met verhuisdekens en spanbanden. Afhankelijk van het te vervoeren item, wordt er in sommige gevallen automatisch een laadklep geboekt. Na het boeken van een standaard Stoeplevering, kan de Koper eventuele extra services bijboeken. De prijs van de service is afhankelijk van de verdieping. Extra service wordt enkel op de afleverlocatie aangeboden. Op de ophaallocatie dient de klant de spullen op de stoep klaar te zetten voor de koerier. De beschikbaarheid van een extra service is afhankelijk van het te vervoeren product.

Optie 1: Hulp met tillen

De Verkoper zet de spullen klaar op de stoep en helpt de koerier(s) met inladen. De Koper helpt de koerier(s) met uitladen. De spullen worden met de hulp van de koerier(s) naar de gewenste plek getild.

Optie 2: Volledige service 

De Verkoper zet de spullen klaar op de stoep. Op de afleverlocatie tillen de koerier(s) de spullen naar de gewenste plek.

Hoe weet ik hoelaat de koerier komt?

De avond vóór het transport ontvangt zowel de Koper als de Verkoper een e-mail met een 4-uurs tijdvak waarin de koerier komt. De status van het transport is te volgen via de trackingpagina van Brenger. Deze vind je in de bevestigingsmail of door ‘Naar Brenger’ te klikken in je berichten op Marktplaats. Ook krijgen zowel de Koper als de Verkoper statusupdates over de bezorging via de e-mail en sms. Op de dag van transport is het mogelijk om direct contact met de koerier op te nemen. De contactgegevens van de koerier zijn twee uur voor het tijdvak beschikbaar op de trackingpagina.

Zijn mijn spullen verzekerd tijdens het transport?

Alle spullen die via Verzenden met Brenger via het Marktplaats Betaalverzoek worden verstuurd, zijn tijdens het transport van voordeur tot voordeur standaard verzekerd tegen schade en diefstal tot €1000. Schade die ontstaat wanneer de koerier de spullen tilt of helpt bij het tillen van de spullen binnen het huis of gebouw bij het ophaal- of afleveradres, wordt niet gedekt door deze verzekering. In geval van schade vragen wij je direct telefonisch contact met Brenger op te nemen en foto’s van de beschadigde spullen, een beschrijving van de schade, en een bewijs van de reparatiekosten en/of aanschafwaarde te sturen naar info@brenger.nl. Brenger vergoedt de herstelkosten zoals opgesteld in de offerte van een professionele restaurateur, tot maximaal de aanschafwaarde van het product, tot €1000.

Bekijk alle FAQ’s
Liever direct via Brenger.nl boeken?

Lees hoe het werkt