Deze algemene voorwaarden (de Voorwaarden Opdrachtgever) zijn van toepassing op ieder gebruik van de website www.brenger.be (de Website) en alle subdomeinen door Gebruikers die handelen in de hoedanigheid van Opdrachtgever. De Voorwaarden Opdrachtgever zijn ook van toepassing op alle diensten die daarnaast door ons worden aangeboden aan Gebruikers die handelen in de hoedanigheid van Opdrachtgever. De Website is een platform voor het verzenden en vervoeren van spullen vanaf en naar particulieren en MKB. De Website brengt mensen die iets willen versturen en mensen die iets willen brengen met elkaar in contact, biedt een verzekering via een verzekeraar van het transport tegen schade en diefstal (tot €500), faciliteert en garandeert de betaling en verifieert gebruikers om de betrouwbaarheid van het platform te verhogen (de Dienst). Brenger B.V. (Brenger) mag altijd de Voorwaarden Opdrachtgever veranderen. Omdat je de Website gebruikt, stem je ermee in dat steeds de laatste versie van de Voorwaarden Opdrachtgever van toepassing zal zijn. Brenger moet afspraken die afwijken van de Voorwaarden Opdrachtgever schriftelijk accepteren voordat ze geldig zijn.
De Opdracht tussen Opdrachtgever en Vervoerder komt tot stand op het moment dat de Opdrachtgever vooruitbetaalt via de Website en de Vervoerder aangeeft de geplaatste opdracht te willen vervoeren.
Opdrachten die buiten de standaard service vallen worden niet vooruitbetaald. De Opdracht komt dan pas tot stand wanneer de Opdrachtgever het aanbod, welke wordt geplaatst via het Platform, accepteert en het afgesproken bedrag betaald.
De opdracht wordt niet vooraf betaald wanneer:
Na de betaling ontvangt de Opdrachtgever een bevestiging van de betaling per mail.
Zodra de Vervoerder de opdracht van de Opdrachtgever accepteert, krijgt de Vervoerder een email ter bevestiging dat de opdracht ingepland is. De Vervoerder haalt het Product vervolgens op, op de overeengekomen datum en het overeengekomen tijdstip. Wanneer het Product door de Vervoerder is afgeleverd en ontvangst door de Opdrachtgever bevestigd is (dan wel stilzwijgend geaccepteerd is 24 uur na bevestiging van aflevering door de Vervoerder) wordt de Vervoerder uitbetaald.
Als de Vervoerder de opdracht accepteert, aanvaardt de Vervoerder daarmee de volledige verantwoordelijkheid voor het op juiste wijze uitvoeren van het transport zoals beschreven in de Opdracht.
Wanneer de Vervoerder de opdracht accepteert, geeft hij tijdsindicaties van maximaal vier uur door in welke hij de spullen zal ophalen en afleveren. Aan deze tijdsindicaties kunnen geen rechten worden ontleend. Brenger garandeert enkel levering binnen het tijdvak dat door de Opdrachtgever zelf via de website is ingeboekt.
De Vervoerder kan de tijdsindicatie nog tot 20:00 de avond vóór het transport wijzigen binnen het door de Opdrachtgever aangevraagde tijdvak. Daarna kan de tijdsindicatie alleen nog worden gewijzigd met instemming van Brenger en de Opdrachtgever.
De verwachtte aankomsttijd op de Track & Trace pagina is een indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Als de Vervoerder de opdracht annuleert komt de door de Vervoerder aangegeven tijdsindicatie te vervallen. Brenger zal de opdracht zoals deze is ingevoerd door de Opdrachtgever opnieuw op het platform plaatsen.
De gegevens die worden verzameld tijdens het boeken in de daartoe bedoelde velden, of te wel: De artikelomschrijving en aantal, de opgegeven datum en tijd, de aangevraagde extra hulp en verdieping(en), de contact- en adresgegevens, zijn te alle tijden leidend; aan instructies doorgegeven in het instructieveld, de foto’s of de factuur kunnen geen rechten worden ontleend. Een aangevraagde wijziging van deze gegevens wordt pas erkend wanneer deze is aangepast in de Opdracht.
Het instructieveld is bedoeld voor informatie die relevant is voor de uitvoer van de Opdracht, maar die niet elders in het opstellen van de Opdracht wordt gevraagd. Er kunnen geen rechten aan het instructieveld worden ontleend.
Vervoerder deelt zijn werkzaamheden zelfstandig in en is bij het uitvoeren van de Opdracht geheel zelfstandig. Vervoerder voert de opdracht naar eigen inzicht en zonder toezicht of leiding van Brenger en/of de Opdrachtgever uit. Opdrachtgever en/of Brenger kan wel aanwijzingen en instructies geven omtrent het resultaat van de Opdracht.
Opdrachtgever aanvaardt dat op alle Opdrachten die via de Website tot stand komen de Vervoersovereenkomst van toepassing is, zoals die door Brenger aan Opdrachtgever wordt aangeboden op het moment dat Opdrachtgever een aanbod van een Vervoerder accepteert (de Vervoersovereenkomst). Opdrachtgever accepteert deze Vervoersovereenkomst voordat de Vervoerder geaccepteerd kan worden.
Brenger en Opdrachtgever gaan er uitdrukkelijk mee akkoord dat Vervoerder ook ten behoeve van andere Opdrachtgevers opdrachten verricht.
De Opdrachtgever is verantwoordelijk voor het verstrekken van juiste en volledige gegevens over de Opdracht. Wanneer door het onjuist verstrekken of achterhouden van gegevens de Opdracht moet worden geannuleerd, worden er voorrijkosten uitgekeerd aan de Vervoerder ter waarde van 75% van de oorspronkelijk betaling van der. Opdrachtgever krijgt de overige 25% teruggestort.
De prijs voor de Opdracht wordt betaald via Mollie Payments B.V. die namens de Vervoerder incasseert.
Uitbetaling aan de Vervoerder geschiedt zoals uiteengezet in deze Voorwaarden Opdrachtgever, na verrekening van de vergoeding voor Brenger.
De prijzen voor de Dienst staan vermeld op de Website.
De prijzen voor de Dienst kunnen door Brenger zonder aankondiging worden gewijzigd. De geldende prijs is de prijs zoals vermeld op de Website. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan eerdere prijzen.
Alle prijzen voor de Dienst op de Website zijn inclusief BTW.
Tarieven voor zakelijke klanten zijn exclusief BTW.
Facturen dienen binnen een termijn van veertien (14) dagen na de factuurdatum in zijn geheel zijn ontvangen.
Indien Opdrachtgever niet binnen veertien (14) dagen na datum factuur het gehele factuurbedrag heeft betaald, is de Opdrachtgever zonder nadere ingebrekestelling in verzuim.
Bij overschrijding van de betalingstermijn heeft Brenger het recht om een vergoeding voor kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte (incassokosten) in rekening te brengen. Deze incassokosten kunnen oplopen tot de wettelijke maximum vergoeding voor kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte. Na het in rekening brengen van incassokosten dient de Opdrachtgever het gehele factuurbedrag alsmede de incassokosten direct te betalen om verdere (buiten)gerechtelijke incassokosten te voorkomen.
Indien het betaaltermijn is verstreken en Brenger geen betaling of betalingsbewijs heeft ontvangen, heeft Brenger het recht geen nieuwe aanvragen te verwerken voor achteraf betalen op factuur totdat de uitstaande facturen zijn voldaan.
Voor het toezenden van de betalingsherinnering en het in rekening brengen van incassokosten bij overschrijding van de betalingstermijn wordt gebruik gemaakt van het door jouw opgegeven en het door jouw op juistheid gecontroleerde e-mailadres. Het niet (kunnen) ontvangen van een e-mail, laat onverlet dat de Opdrachtgever verantwoordelijk is voor het op tijd betalen van het gehele factuurbedrag alsmede de in rekening gebrachte incassokosten.
Als de Opdrachtgever nog niet aan Brenger heeft betaald op de uiterste betaaldatum, wordt er per e-mail kosteloos een eerste herinnering gestuurd met een nieuwe betalingstermijn van 14 dagen. Bij de tweede herinnering zal Brenger €13,50 aanmaningskosten in rekening brengen.
Het is verplicht om Brenger op de hoogte te stellen van iedere adres en e-mail wijziging. Opdrachtgever wordt geacht woonachtig te zijn op het laatst bij Brenger bekende adres indien geen adreswijziging is ontvangen.
Opdrachtgever kan adreswijzigingen doorgeven aan onze supportafdeling, e-mail: info@brenger.be
Als Brenger vindt dat je de wet of deze Voorwaarden Opdrachtgever overtreedt, kan Brenger jou (deels) uitsluiten van de Dienst. Brenger kan jou ook (deels) uitsluiten van de Dienst als je niet op tijd of helemaal niet betaalt. Brenger kan jou bijvoorbeeld uitsluiten van de Dienst door:
• Jouw account te verwijderen;
• Onderdelen van de Dienst voor jou te blokkeren.
Brenger is niet aansprakelijk voor directe of indirecte schade die je lijdt door onze Website of Dienst te gebruiken. Brenger is bijvoorbeeld niet aansprakelijk voor:
Brenger heeft geen invloed op de informatie die Gebruikers op de Website plaatsen en de informatie die tussen de Gebruikers onderling wordt uitgewisseld. Brenger is niet aansprakelijk voor deze informatie. Brenger is ook niet aansprakelijk voor incomplete of foutieve informatie als gevolg van een verkeerde verzending van deze informatie.
Brenger zal de informatie die Gebruikers op de Website kunnen plaatsen niet actief monitoren. Brenger kan informatie op de Website na melding hiervan wel verwijderen, indien de informatie onrechtmatig is, in strijd is met deze Voorwaarden Opdrachtgever of op andere wijze ongepast is. Klik hier voor ons notice-and-take-down beleid.
Brenger is verplicht al jouw vertrouwelijke informatie geheim te houden. Onder ‘vertrouwelijke informatie’ begrijpt Brenger alle informatie waarvan jij hebt aangegeven dat deze vertrouwelijk is of waarvan het uit de aard van de informatie voortvloeit.
Brenger is niet verplicht om te helpen bij conflicten tussen de Vervoerder en de Opdrachtgever. Natuurlijk zal Brenger zich wel inzetten om te helpen bij het oplossen van die conflicten.
Als er een geschil ontstaat tussen Opdrachtgever en Brenger, is het Nederlands recht van toepassing. In dat geval is de rechtbank Amsterdam bevoegd om over het geschil te oordelen.
In het geval van een geschil met Brenger kunt een opdrachtgever (de Opdrachtgever) contact opnemen met het Europese Onlinegeschillenbeslechting platform, te vinden hier